Scoren voor een goed doel tijdens Speedsoccer Toernooi

Foto: Redactie

Maar één ding is belangrijk als je erg ziek bent, en dat is vanzelfsprekend ‘beter worden’. Toch staat niet iedereen erbij stil dat als iemand wat onder de leden heeft er een zwaar traject na de eerste symptomen van start gaat en, zodra de diagnose eenmaal gesteld is, er meestal een flinke periode van afwachten en hopen op een goede afloop van de behandelingen volgt.”Als ik straks klaar ben met mijn ziekte, ga ik geld inzamelen voor het ziekenhuis. Dit om het verblijf voor de patiënten in de isolatiekamers te veraangenamen door bijvoorbeeld een magnetron, een videotheek met de ‘moeite waard films’ en een laptop zodat zij nog een beetje contact hebben met de buitenwereld etc.” Zover kwam het echter nooit, omdat Matthijs Kienhuis uit Geesteren de strijd tegen leukemie in 2002 verloren heeft. Maar de nadien opgerichte Stichting Matthijs wil dat zijn wens alsnog in vervulling kan gaan en zamelt derhalve geld in voor het aanschaffen van apparatuur en het verder aangenamer inrichten van de isolatiekamers, welke zich in ziekenhuizen bevinden.

Speedsoccer Toernooi

Voor het goede doel Stichting Matthijs gaan komende zaterdagavond 12 teams de strijd aan gedurende het Speedsoccer Toernooi bij Soccer Inside te Tubbergen. “Het toernooi is speciaal voor vriendengroepen die gezellig een potje voetbal willen spelen en is trouwens gewoon vrij toegankelijk voor iedereen”, legt Sjoerd Grobbink namens de organisatie uit. Ook andere leden van voetbalvereniging TVC’28 uit Tubbergen zijn hierbij betrokken: Lucièn Hoek, Ruud Koopmans, Kelvin Stopel en de gebroeders Edward en Thomas Wigger.
Veiling en afterparty
Naast het voetbaltoernooi zelf zal er een openbare veiling plaatsvinden met opmerkelijke voetbalitems die geveild zullen worden t.b.v. de Stichting Matthijs. Daaronder o.m. een shirt van Luc Castaignos, 4 vip-kaarten voor FC Twente-Heracles, gesigneerde schoenen van Wout Weghorst en business seats tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal.
Aansluitend is er een gezellige afterparty met DJ Martijn Lucas.
108500997498551384383798217121233170281041n