Commissaris van de Koning opent jubileumeditie Glasrijk

Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel
Foto: Dick Vos

Van woensdag 27 september t/m zondag 2 oktober 2016 is de 20e editie van Glasrijk Tubbergen. Een jubileumjaar dus wegens dit 4e lustrum.

Ieder jaar kiest Glasrijk een ander thema. Op dat thema zoekt de kunstcurator deelnemers en glaskunstwerken uit. Het thema voor deze editie is speciaal gekozen en is: Europa grenze(n)loos glas. De ambitie is om te proberen uit zo mogelijk alle 28 lidstaten van de Europese Unie werken en deelnemers naar Tubbergen te halen. Inmiddels is kunstcurator Piet Augustijn er in geslaagd om al met glaskunstenaars uit 19 verschillende landen in principe een afspraak te maken.

Glasrijk is erg blij met de toezegging van de Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld. Zij zal op dinsdag 27 september de opening (de vernissage) van deze bijzonder internationaal getinte editie van Glasrijk Tubbergen extra luister bijzetten. “Hopelijk werkt het weer op eenzelfde manier mee als in het vorig jaar en kan Glasrijk opnieuw duizenden belangstellenden verwelkomen”, vertelt voorzitter Harry Kolk.

Verrassingen

Het programma van deze 20e Glasrijkweek zal enkele verrassingen bieden, zoals nieuwe of eenmalige onderdelen in het  programma. Dat is in belangrijke mate afhankelijk van het resultaat van fondsenwerving. Uiteraard blijven veel vanouds bekende en vertrouwde onderdelen, zoals de glasblazers, de educatieve samenwerking met de scholen en het gebruik van de kassen als expositieruimte, om enkele aspecten te noemen.

Zodra meer concrete overeenkomsten met deelnemers gesloten zijn, komt Glasrijk met nadere informatie. Net als bij nadere vaststelling van het programma.