Creathon-event over lokaal en door boeren geproduceerd voedsel

Foto: Kaasboerderij 't Hoepel

Samen met Saxion, Kennispark Twente en Slow Food Youth Network organiseert Natuur en Milieu Overijssel op 1 en 2 december 2017 een wedstrijd met als centrale vraag: hoe maak je van voedsel uit eigen streek een ijzersterk concept dat ten goede komt aan boer én landschap?

Het kopen van producten uit de streek, een mooi en gezond landschap en agrariërs die daar aan bijdragen en baat bij hebben. Dit klinkt als een mooie win-win-situatie. Helaas is dit vaak nog niet het geval in Overijssel. Techneuten, creatieveling, vrijdenkers en innovators daarom worden uitgedaagd om mee te doen en in korte tijd tot creatief en innovatieve ideeën te komen. Voor de beste concepten zijn er 3 prijzen van €750 en de mogelijkheid voor doorontwikkeling.

De uitkomsten worden gebruikt in één van de innovatielabs van het agro- en food-programma van de provincie Overijssel.

Programma en opzet

De creathon is een volledig verzorgde tweedaagse waarbij 10 teams van 5 personen aan een creatieve oplossing werken. De ideeën worden aan het einde gepitcht en beoordeeld door een jury.

Tijdens het evenement worden de teams gecoacht en begeleid door experts. De teams bestaan uit een goede mix van ondernemers uit de agro- en foodsector, professionals uit de psychologie en marketing, ICT-ers, studenten en mensen uit de design, kunst en cultuursector. Maar ook algemeen geïnteresseerden en consumenten dagen we uit om mee te doen.

Iedereen wordt voorzien van een data- en infopakket en deelnemers kunnen tijdens het evenement speeddaten met experts. Coaches doen tijdens de creathon interventies om de voortgang erin te houden en de sprekers krijgen een training in pitchen.

De resultaten zullen op zaterdag 2 december worden beoordeeld door een jury. Ze worden beoordeeld op maatschappelijke relevantie, economische haalbaarheid, impact potentie en innovativiteit.

Aanmelden

Via de website van Natuur en Milieu Overijssel kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Hier is ook meer informatie te vinden. Aanmelden kan tot en met 19 november 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen