Deelnemers voor eerste WAK Tubbergen gezocht

Foto: Minke Bloemhof

De allereerste Week van de amateurkunst (WAK) in de gemeente Tubbergen staat voor de deur.

Deze wordt opgebouwd vanuit een drietal onderdelen:

  • Muziekverenigingen, koren en theatergezelschappen wordt de mogelijkheid geboden om hun deuren te openen voor nieuwsgierigen en wellicht nieuwe leden.
  • In het kader van cultuureducatie zullen Kaliber Kunstenschool, kunstschool Alding, de bibliotheken en TOF Onderwijs verschillende projecten uitvoeren.
  • Daarnaast geeft raamkunst iedereen de gelegenheid kunst te tonen binnen hun eigen (woon)omgeving.

Voor deze WAK zijn is cultuurmakelaar Minke Bloemhof op zoek naar deelnemers. “Amateurkunstenaars die hun werk willen tonen op de eigen locatie. Dat kan dus een huisadres zijn, een atelier of in het clubhuis van een vereniging. Iedere amateurkunstenaar binnen alle disciplines die zich hierdoor aangesproken voelt kan zich aanmelden. Maak je op je zolderkamer mooie sieraden, is portrettekenen je hobby, schilder je landschappen of maak je prachtige glasobjecten. Maak je muziek, alleen of met elkaar, speel je op een toneel of achter in je schuur. Laat het zien en laat het horen tijdens de WAK!”

Een activiteit aanmelden kan tot 1 oktober via www.cultuurintubbergen.nl/wak-tubbergen.

Cultuureducatie

Voor het onderdeel cultuureducatie is Bloemhof nog op zoek naar kunstenaars die een workshop willen verzorgen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens de WAK zal het gemaakte werk tentoongesteld worden binnen de scholen.

Wie nog vragen heeft of wil meehelpen met organiseren, neem dan contact op met Minke Bloemhof via [email protected].