Duitsers en Nederlanders bundelen krachten voor de Grenslandmarathon

Foto: WTCG

Zondag 2 september wordt voor de 13e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, een tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen.

De deelnemers kunnen kiezen uit 55 km, 75 km of de 100 km afstand over een mooie route. Deze gaat over Nederlands-Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, single tracks en vooral vele hoogte meters en beklimmingen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg, met een vernieuwde route in Duitsland.

Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door Wielerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen.

De marathon vindt plaats in een natuurgebied en voor de instandhouding van die unieke omgeving wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan Support for Nature.

De NTFU heeft deze marathon een 2-sterren kwalificatie gegeven. Er kan gestart worden tussen 08.00 en 09.30 uur. Start en finish zijn bij Soccer Inside in Tubbergen.

Kinderen

De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de marathon in eigen tempo fietsen.

Ook dit jaar is er een kidsrun waarbij de kinderen samen (eventueel met hun ouders) onder begeleiding van een ATB-instructeur een route van ongeveer 20 km kunnen fietsen. Verzamelen hiervoor dient maximaal om 09.30 uur te gebeuren.

article
61750
Zondag 2 september wordt voor de 13e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, een tocht
https://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/duitsers-en-nederlanders-bundelen-krachten-grenslandmarathon/
2018-08-31T20:37:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2016/11/22181643/Hezinger-Grens-Classic.jpg