Eerste bands nieuw muziekfestival Rock am Esch bekend

Foto: CC0

Op zaterdag 28 augustus is de aftrap voor de eerste editie van Rock am Esch.

Het muziekfestival vindt plaats aan de Haarweg/Hekkertsweg in Tubbergen, nabij fitnessclub Studio Sport. Verschillende lokale (cover)bands brengen de grootste hits en beste albumtracks ten gehore en de eerste bandnamen zijn door de organisatie bekendgemaakt.

Het idee is om van Rock am Esch een jaarlijks evenement te maken.

Bands

De eerste bandnamen die Rock am Esch gaan trotseren zijn Dr. Blade & The Spincoaters en The Fortunate Sons.

Dr. Blade & The Spincoaters uit Geesteren hebben een uitermate verrassend repertoire tot hun beschikking, met invloeden vanuit pop, blues, rock en reggae. Hiermee wordt elk optreden van de band een opvallende mix van nummers die garant staat voor een daverend optreden. Zelfs de meest verstokte fans die enkel zweren bij het origineel geven na het zien van een show van deze muzikanten toe dat Dr. Blade & The Spincoaters een livesensatie is die het origineel meer dan eer aan doet.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to C.C.R.’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R.-frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel een dampend feest.

Ticketinfo

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor een Vroege Vogel ticket. Hiermee krijg je de mogelijkheid om een dag voor de reguliere ticketverkoop een kaartje voor Rock am Esch te bemachtigen. De daadwerkelijke ticketverkoop start binnenkort. De minimale leeftijd is 18 jaar.

Kijk voor meer informatie en prijzen van de tickets op www.rockamesch.nl.

Stichting Rockfestival Tubbergen

Rock am Esch wordt georganiseerd door de Stichting Rockfestival Tubbergen, een groep van 6 vrienden met een gezamenlijke passie voor muziek en festivals. Het idee om een muziekfestival te organiseren is ontstaan tijdens een zomerse barbecue onderaan de Tubbergse Esch. “We zijn er al anderhalf jaar mee bezig en wilden dit gloednieuwe muziekfestival eigenlijk vorig jaar houden. Door corona moest het uitgesteld worden”, vertelt mede-organisator Wouter Veldhuis. Die samen met de rest van de organisatie geen zin had om bij de pakken neer te zitten.

“De overheid gelooft in het opnieuw plaatsvinden van festivals vanaf juli 2021, dus doen wij dat ook.” En wat gebeurt er als het festival vanwege Covid-19 geen doorgang kan vinden? “Bij een eventuele afgelasting krijgen de mensen met een kaartje hun geld terug.”