Gemeente organiseert samen met gebroeders Schröder weer een sportgala

Gerco Schröder met Glock's London
Foto: Jacob Melissen

Na een periode van afwezigheid komt het sportgala dit jaar terug in gemeente Tubbergen.

De gebroeders Schröder, wethouder Roy de Witte en sportraad Tubbergen hebben samen het initiatief genomen om het sportgala weer op te pakken. Het sportgala wordt gecombineerd met Jumping Schröder, dat plaatsvindt van 17-21 mei, en krijgt daarom ook de naam Jumping Schröder Sportgala Tubbergen.

Inwoners van de gemeente Tubbergen kunnen tot 1 april sporters en sportploegen voordragen voor de titel van sportvrouw, sportman, sportploeg, jeugdsportploeg en sporttalent van het jaar. Op donderdag 18 mei worden de titels en de felbegeerde prijzen toegekend aan de winnaars.

“Tubbergen is een fantastische sportgemeente met een grote verscheidenheid aan sporten en sportverenigingen, waarbij vele mensen zich geweldig inzetten om ons sporttalent de omgeving te geven die daarvoor nodig is. Het is daarom goed om aandacht te geven aan onze kampioenen, de ambassadeurs van onze gemeente”, vertelt wethouder Roy de Witte. Daar sluiten de broers Schröder zich graag bij aan: “Wij vinden het goed om stil te staan bij de prestaties van sporters in onze gemeente. Uit ervaring weten wij hoeveel tijd en inzet het vergt om topsport te bedrijven. Daarom vinden wij het belangrijk om het sporttalent in gemeente Tubbergen in het zonnetje te zetten.”

De spelregels

Iedereen kan nog tot 1 april 2017 sporters via e-mail nomineren.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. Daarnaast geldt dat de aangedragen kandidaten of ploegen in de gemeente Tubbergen moeten wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn in de periode van 1 maart 2016 tot 28 februari 2017.

Aanmelden

Sporters kunnen genomineerd worden door een opgaveformulier op te vragen bij [email protected] of [email protected] en deze ingevuld aan een van hen te retourneren.

Begin mei maakt de gemeente Tubbergen via publicaties bekend wie genomineerd zijn voor de felbegeerde sportprijzen. Daarna bepaalt een deskundige jury wie van de genomineerden de prijs sportman, sportvrouw, sportploeg, jeugdsportploeg en sporttalent van 2016 op 18 mei in ontvangst mogen nemen.

Reacties