Grote Tubbergse Verkeersquiz 2017

Grote Tubbergse Verkeersquiz 2016
Foto: Richard Kuipers

Vrijdagmiddag 7 april vindt de Grote Tubbergse Verkeersquiz 2017 voor basisschoolleerlingen uit groep 6 plaats. Alle basisscholen uit de gemeente Tubbergen gaan de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meeste weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

De deelnemers beantwoorden aan de hand van foto’s vragen over lokale verkeerssituaties waarmee zij zelf ook in aanraking kunnen komen. Klasgenoten kunnen hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en zien de score op een groot scherm. De 8 scholen met de leerlingen die tijdens de quiz de meeste goede vragen beantwoorden, gaan door naar de halve finales.

In de finale bepalen de 4 duo’s met de beste kennis en het meeste inzicht wie de quiz wint en de grote wisselbeker in ontvangst mag nemen. Daarnaast is er een prijs voor de school met het leukste spandoek.

Verkeerseducatie via een quiz

De gemeente Tubbergen vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe. Door van de verkeerslessen een strijd te maken, raken kinderen gemotiveerder om mee te doen. Zij willen tenslotte graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten hiermee gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Tref-ik Verkeersadvies

De Grote Tubbergse Verkeersquiz wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Tref-ikVerkeersadvies en de gemeente Tubbergen en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.