Hoogheden de Turftrappers geven startsein voor vijfde Turvenloop

Hoogheden met organisatie Turvenloop
Foto: Turftrappers

Tussen Kerst en Oud & Nieuw, op zaterdag 29 december, wordt in Langeveen voor de vijfde keer de Turvenloop gehouden.

Dit hardloop- en wandelevenement wordt georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen, met als overkoepelend motto ‘Leven is bewegen’.

Hardlopen of wandelen

Wil je het natuurschoon in Langeveen en Bruinehaar verkennen, dan kan dit door te gaan wandelen. Vanaf half tien ’s ochtends kun je meedoen aan drie nieuwe routes, van 6, 12 en 18 kilometer. Onderweg zijn er rustpunten met koffie of een lekkere erwtensoep en kan een kippenboerderij bekeken worden.

Wil je lekker sportief bezig zijn, dan ga je vijf of tien kilometer hardlopen. Om 11.11 uur ‘s ochtends begint de 10 kilometer en om 13.00 uur de 5 kilometer. Voor de kinderen begint ’s middags om 14.00 uur de verklede kidsrun. Start en finish zijn voor alle afstanden op het Drieschicht in Langeveen.

Derde editie bedrijvenloop

Naast individuele hardlopers kunnen ook teams meedoen aan de Turvenloop, in de bedrijvenloop. Vorig jaar bleek dit met zo’n twaalf teams een succesvol onderdeel te zijn.

Meedoen aan de bedrijvenloop kan als bedrijf of als organisatie, maar ook vriendengroepen en verenigingen zijn met minimaal drie personen van harte welkom.

Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Bedrijfsadvies

Fysiotherapie Langeveen Manderveen biedt bedrijven die deelnemen aan de bedrijvenloop een extra service. In de voorbereiding naar de hardloopwedstrijd is een kosteloos consult in de vorm van een professioneel advies mogelijk. Te denken valt aan een loopschema, een advies over professioneel schoeisel en een fitheidstest. De fysiotherapeuten komen zo nodig naar de organisatie toe, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze.

Organisaties die hiervoor interesse hebben, kunnen zich melden via [email protected]

Hoogheden

Dit jaar zullen ook prins Paul en adjudant Herman met hun hofdames Simone en Jorien van carnavalsvereniging de Turftrappers in de Turvenloop meelopen, en wellicht meezingen. Zij wandelen samen met hoogheden van andere carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen en ook daarbuiten.

Onlangs waren beide hoogheden, met hun hofdames te gast bij Fysiotherapie Langeveen Manderveen voor de inmiddels traditionele foto met de Turvenloop-organisatie.

De organisatie hoopt een groot aantal deelnemers welkom te mogen heten bij het wandelen, hardlopen, de bedrijvenloop en de kidsrun. Inschrijven voor de Turvenloop kan voor aanvang bij Café-Restaurant Waaijer aan de Hardenbergerweg 275 in Langeveen. Ook is het voor de hardlopers mogelijk vooraf in te schrijven via www.turvenloop.nl.

article
63948
Tussen Kerst en Oud & Nieuw, op zaterdag 29 december, wordt in Langeveen voor de
https://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/hoogheden-turftrappers-geven-startsein-vijfde-turvenloop/
2018-11-27T13:03:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/27125820/Turvenloop_organisatie-en-hoogheden-e1543319963702.jpg