Kerstverhaal komt muzikaal tot leven in Fleringen

Foto: CC0

Tijdens de korte, donkere dagen voor Kerstmis brengen muziek en zang, vreugde in de duisternis.

Op vrijdag 14 december aanstaande om 19.00 uur zullen de eerste muzikale noten klinken in de Fleringer parochiekerk. Vanaf 18.45 uur verwelkomen de midwinterhoornblazers de kerkgangers met de traditionele ‘oale roop’. De vuurkorven op het kerkplein zorgen voor enige warmte in de winterse kou.

Muziekvereniging Levenslust o.l.v. Martijn Linderhof en in samenwerking met Belcanto en het dames- en herenkoor brengen voor u Kerst, in muziek en zang ten gehore. Kinderen van kinderkoor de Regenboog leveren ook hun bijdrage. Belcanto staat o.l.v. Moniek Linderhof en Alfons Morskieft dirigeert het dames- en herenkoor.

De kinderen zijn direct betrokken bij dit luisterrijke gebeuren zo vlak voor het jaarlijkse kerstfeest. Het is de bedoeling dat de muziekvereniging en de verschillende koren ieder enkele stukken van hun eigen repertoire ten gehore brengen.

De zang en muziek worden afgewisseld met de kerstgedachte en -gedichten. Een heel bijzonder gedicht in het dialect zal worden opgeluisterd met midwinterhoornklanken. Enkele liederen worden tezamen gespeeld en gezongen.

Verder wordt er aandacht geschonken aan het Adventsproject voor de straatkinderen in Rwanda. Tot slot wordt de aanwezigen een lekkere beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein achterin de kerk van Fleringen aangeboden.

article
64196
Tijdens de korte, donkere dagen voor Kerstmis brengen muziek en zang, vreugde in de duisternis.
https://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/kerstverhaal-komt-muzikaal-tot-leven-fleringen/
2018-12-05T13:31:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/12/05132955/art-blurred-blurry-383646.jpg