Kick-off van SamenLoop voor Hoop

Foto: SamenLoop voor Hoop

De officiële startbijeenkomst voor de SamenLoop voor Hoop vindt maandag 10 december om 20:00 uur plaats in het gemeentehuis.

SamenLoop voor Hoop is een uniek evenement van KWF Kankerbestrijding waarbij deelnemers 24 uur lang stilstaan bij kanker en samenlopen om het leven te vieren. Met de SamenLoop zamelt iedereen geld in en steken deelnemers (ex)kankerpatiënten een hart onder de riem. Ook is er aandacht voor en informatie over uiteenlopende aspecten van die ziekte.

Estafette

De 24-uursloop wordt lokaal door vrijwilligers georganiseerd.

De SamenLoop is geen wedstrijd, maar een continue wandeling waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Er loopt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan het wetenschappelijk kankeronderzoek dat KWF financiert.

Hoogtepunten

SamenLoop voor Hoop kent drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de Openingsceremonie, de Kaarsenceremonie en de Slotceremonie.

Deze loop vindt op 21 en 22 september 2019 in de gemeente Tubbergen plaats.

Kick-off

De startbijeenkomst wordt gezien als hét startsein van de SamenLoop voor Hoop. Dan zal o.a. KWF uitleggen wat de SamenLoop voor Hoop precies inhoudt, worden de commissies voorgesteld en zal de officiële openingshandeling verricht worden door de ambassadrice, burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker.

Het is deze avond ook mogelijk om een team aan te melden, een te gekke actie te starten en kunnen vrijwilligers zich melden.

Foto

Van links naar rechts: Harry Steggink (penningmeester), Femke Heithuis (secretaris), Annemarie Oude Nijeweeme (secretaris), Jos van de Aast (voorzitter).

article
64070
De officiële startbijeenkomst voor de SamenLoop voor Hoop vindt maandag 10 december om 20:00 uur
https://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/kick-off-samenloop-hoop/
2018-12-03T18:23:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/12/03181239/SamenLoop-voor-Hoop.jpg