Kunst – Muziek & Theater Café in Tubbergen

Foto: Jos van Beem

De culturele sector kreeg de afgelopen tijd enorme klappen te verwerken. En het einde is nog lang niet in zicht.

Corona zorgde niet alleen voor flinke dompers in de professionele beroepswereld, bij theaters, kleine musea en poppodia. Maar juist ook bij theatermakers,
dansers, geluidsmensen, muzikanten en kunstenaars. En niet te vergeten, ook bij talloze amateurverenigingen. Anderzijds ontstaan er ook nieuwe, creatieve initiatieven met verrassende projecten, online performance en nieuwe speelplekken.

In die zin is ook het Kunst – Muziek & Theater Café bedoelt, een nieuw initiatief wat maandelijks in Tubbergen gaat plaatsvinden.

Podium

De start van het Kunst – Muziek & Theater Café is zondagmiddag 18 oktober. Het programma biedt uiteenlopende presentaties, interviews en optredens. “Zeker in deze tijd zijn er (helaas) weinig of geen optredens en voorstellingen bij te wonen. Een reden temeer om die ‘culturele stilte’, ook in deze regio, enigszins te doorbreken. Met het KMT-Café willen we zowel ‘artiesten’ als publiek een podium bieden. Een podium met een mix aan kunst, muziek en theater”, licht Jos van Beem de opzet van het initiatief toe.

Huiskamer

Op 18 oktober kan men de eerste editie van het Kunst – Muziek & Theater Café in ’t Oale Roadhoes bijwonen. Hiervoor wordt de bovenzaal (Raadszaal) op een bijzondere wijze ingericht.

“We willen graag een andere sfeer tijdens het KMT-Café brengen. Dus verwacht niet stoelen in een theateropstelling, maar meer een setting als een ruime en gezellige woonkamer. Daarbij blijft veiligheid voor iedereen belangrijk, dus er zijn alleen zitplaatsen en je moet vóóraf reserveren”, legt Ruud van Droste van het Oale Roadhoes uit.

Reserveer zondagmiddag

Bij het KMT-Café op zondag 18 oktober zijn beeldend kunstenaar Lara Vos, de Verhalenverteller uit Bad Bentheim en het muzikale trio And Friends te gast. De vierkoppige muziekgroep van Beem & Co brengt een mix aan muziek, kleinkunst en anekdotes.

Er is ruimte voor maximaal 40 zitplaatsen. Kaarten (10 euro per persoon) kunnen vooraf bij ’t Oale Roadhoes gereserveerd worden via [email protected] of telefonisch via 0546-622775.

De aanvang van het KMT-Café is om 14.30 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden