Line-up van Rock am Esch compleet

De zes vrienden die het rockfestival bedacht hebben
Foto: Rock am Esch

Het festival Rock am Esch heeft de volledige line-up voor de eerste editie, die plaatsvindt op zaterdag 28 augustus 2021, bekendgemaakt.

De laatste toevoegingen aan het Rock Am Esch 2021 programma zijn Bram Leferink, The Waterfront en afsluiter Present Danger. Eerder werden al de bands Dr. Blade & The Spincoaters en The Fortunate Sons aangekondigd.

Ronkende gitaren, vette riffs en snoeiharde drums

Dr. Blade &The Spincoaters uit Geesteren gaat het festival aftrappen. Met invloeden vanuit pop, blues, rock en reggae staan ze garant voor een daverend optreden. Vervolgens zorgt Bram Leferink uit Tubbergen voor een verzameling van de mooist herkenbare nummers van alle tijden: Neil Young, Tom Petty en Jimi Hendrix worden afgewisseld met Pearl Jam, The Smashing Pumpkins, Red Hot Chili Peppers, Audioslave, Radiohead en meer.

De avond wordt ingezet met The Waterfront. Deze rockband uit Vasse neemt de bezoekers mee met knallende rock classics van U2, Simple Minds, Golden Earring, Foo Fighters en The Black Crows. Daaropvolgend betreden The Fortunate Sons het podium. Met hun spetterende Tribute to CCR zijn ze inmiddels uitgegroeid tot dé beste CCR-tributeband van Europa en hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

Het festival wordt afgesloten door Present Danger, in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica-tributes in Europa. Onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong weet de band een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot een toonaangevende act die iedereen omver zal blazen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Rock am Esch start op vrijdag 4 juni. Een ticket kost 15 euro exclusief administratiekosten. Meer informatie staat op www.rockamesch.nl.

Rock am Esch 2021

Rock am Esch wordt georganiseerd door de Stichting Rockfestival Tubbergen, een groep van zes vrienden met een gezamenlijke passie voor muziek en festivals. Het idee om een muziekfestival te organiseren is ontstaan tijdens een zomerse barbecue, onderaan de Tubbergse Esch.