Nieuwe uitdaging voor Manderveners en andere wandelaars

Foto: Silvia Rikmanspoel

De eerste wandelchallenge van afgelopen voorjaar, waarbij er 10 kilometer over tien dagen gelopen is, was een dermate groot succes dat honderden mensen in beweging kwamen.

Er werd al snel gevraagd of er een ‘mildere’ variant beschikbaar is. Er zijn immers genoeg mensen die ook graag wandelen, terwijl 10 kilometer net iets te ver is. Daarom zijn initiatiefneemsters Silvia Rikmanspoel en Joyce de Witte van Fysiotherapie Langeveen – Manderveen aan deze wens tegemoet gekomen door vijf routes van elk 5 kilometer samen te stellen. Hierbij wordt wederom in en rondom Manderveen gewandeld.

Deze challenge mag volbracht worden tijdens de maand oktober. Deelnemers hoeven dus niet vijf dagen achtereen te lopen. Ze mogen zelf bepalen wanneer, op welk tijdstip en met wie. Startlocatie is wel telkens Kulturhus Manderveen (Manderveenseweg 70).

Net als de voorgaande wandeluitdaging is ook deze gratis. Het enige dat mensen moeten doen is een mailtje sturen naar [email protected] en de routes worden dan toegezonden.