Noaberfest wil stad en platteland verbinden

Foto: Noaberfest

Een cultureel event wat stad en ommeland met elkaar wil verbinden. Met oog voor muziek, theater en historie. Waarbij bewoners, buren en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

Dat is de opzet van Noaberfest, een cultureel initiatief wat volgend jaar 29 en 30 juni voor Almelo en omgeving op de kalender staat.

Theater Hof 88

Voor Noaberfest is Theater Hof 88 het centrale ontmoetingspunt. Het Almelose theater viert dit jaar haar 30-jarig jubileum, wat mede aanleiding was om te kijken of publiek ook op andere manieren bereikt kon worden. “De muziek- en theaterwereld is voortdurend in beweging. Daarnaast hebben wij als theater, behalve een stedelijke, ook steeds meer een regiofunctie gekregen. Daardoor waren we ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het publiek te bereiken”, vertelt theaterdirecteur Joris Kemps.

Tubbergen

Om ideeën verder te ontwikkelen en inhoud te geven, is Theater Hof 88 een samenwerking aangegaan met cultuurorganisator Jos van Beem. De Tubbergenaar heeft de gewenste ervaring met muziek en theater en is het creatieve brein achter verschillende culturele formats. Van Beem over Noaberfest: “Van oudsher heeft Almelo een sociaal economische binding met de omringende regio. Dat heeft Hof 88 ook op het culturele vlak. Met Noaberfest willen we het publiek meer gaan opzoeken. Daardoor ontstaan er verbindingen tussen bewoners en bezoekers, tussen publiek en artiesten en tussen stad en platteland.”

Vanuit Hof 88 worden verbindingen met andere locaties gerealiseerd. Met compacte optredens, zo mogelijk op niet alledaagse speellocaties. Zaterdag en zondag 29 + 30 juni zijn op meer dan 15 locaties acts en voorstellingen. Bezoekers kunnen aan de hand van het programma een eigen keuze maken. Voor de eerste editie van Noaberfest wordt aan locaties ten oosten van Almelo gedacht, richting Tubbergen en omgeving.

Meer informatie over Noaberfest zal binnenkort op de website www.noaberfest.nl staan. Het culturele evenement is al wel bereikbaar via [email protected].

article
62814
Een cultureel event wat stad en ommeland met elkaar wil verbinden. Met oog voor muziek,
https://tubbergen.nieuws.nl/evenementen/noaberfest-wil-stad-en-platteland-verbinden/
2018-10-20T10:55:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/10/20105540/Logo-NF-2-jpg.jpg