‘Omgaan met verlies en hoe verder’

Foto: Redactie

Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn/haar leven met verlies te maken: verlies van gezondheid, van baan of door overlijden van iemand die je dierbaar is.

Of bijvoorbeeld wanneer het leven er door ziekte van iemand in de naaste omgeving heel anders uitziet dan je had gedacht. Ingrijpende gebeurtenissen in het leven, die vaak hun sporen nalaten. Het Steunpunt Mantelzorg Tubbergen organiseert op dinsdag 9 mei (19.30 tot 21.30 uur) een gratis en informele bijeenkomst over ‘omgaan met verlies en hoe verder’, bij het ’t Oale Roadhoes in Tubbergen.

Siny Brakhuis, deskundige in rouw en verliesverwerking, vertelt over wat dergelijk ingrijpende gebeurtenissen met een mens kan doen. Ook vertelt ze over de fases na een ingrijpend verlies: ontkenning, boosheid, vechten, depressie en aanvaarding. De verschillende manieren van omgaan met verlies is voor Siny is ook een belangrijk onderwerp. Wat ook aan bod komt, is de antwoorden op ‘hoe nu verder?’. Uiteraard is er ruimte voor vragen en komen ook de tips van Siny aan bod.

Aanmelden moet niet, maar mag wel via [email protected] of [email protected]. Bellen kan ook: tel. 085-7731720 (tevens voor meer informatie). Steunpunt Mantelzorg Tubbergen biedt ondersteuning, persoonlijk advies, vrijwillige inzet en emotionele steun aan mantelzorgers.

Reacties