Open brouwerijdagen bij Huttenkloas

De brouwers van Huttenkloas
Foto: Huttenkloas

De brouwerij van Huttenkloas in Albergen is dit weekend geopend voor publiek.

Bezoekers kunnen op beide dagen kunnen het hele brouwproces volgen tijdens één van de vele rondleidingen. Iedereen is tussen 12 en 18 uur welkom aan de Ootmarsumseweg 95 te Albergen.

De open brouwerijdagen vinden plaats in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Voor deze gelegenheid wordt een bijzonder bier gebrouwen en presenteert bakkerij Nollen een nieuwe broodlijn waarin Huttenkloas-bier is verwerkt.

‘Collaboration brew’

Op zaterdag zal door Huttenkloas in samenwerking met brouwerijen De Smokkelaar uit Overdinkel, Galivant uit Hengelo en Hommeles uit Houten een zogenaamde ‘collaboration brew’ worden gebrouwen. Een gezamenlijk basisrecept voor een Russian Imperial Stout zal na het brouwen en vergisten enkele maanden worden gelagerd op houten vaten.

Door het gebruik van rum-, Jack Daniels-, Bowmore-, Laphroaig- en Auchentoshan whiskey-vaten ontstaan vijf varianten van dit basisbier met elk een ander uitgesproken karakter. Pas als het bier tegen de feestdagen volledig is uitgerijpt, zal het op de markt worden gebracht.

Biercake

Een andere vorm van samenwerking is gevonden met de bekende Bakkerij Nollen, die het Huttenkloasbier in een brood, een cake en in een hartig broodje heeft verwerkt. Uiteraard zijn deze nieuwe streekproducten ook te proeven (en te koop) tijdens de open dagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen