Organisatie van Turvenloop op zoek naar nóg meer ‘verbinding’

Organisatie van de Turvenloop
Foto: Turvenloop

Zaterdag 28 december vindt in en om Langeveen alweer de zesde editie van de Turvenloop plaats.

Ook dit jaar is er weer een ruime keuze aan mogelijkheden. Wie het natuurschoon van Langeveen en omgeving in alle rust wil verkennen, kan het beste voor één van de drie wandelroutes. Hiernaast is het mogelijk mee
te doen aan de hardloopwedstrijd, waarbij gekozen kan worden voor een afstand van vijf of tien kilometer.

Wandelaars mogen zich vanaf 9.30 uur ’s ochtends bij het Langeveense horecabedrijf Waaijer melden voor een wandeling van 5, 10 of 15 kilometer. Tijdens de route kunnen deelnemers genieten van een kop koffie of een lekkere erwtensoep. De hardloopwedstrijd begint om 11.11 uur met de 10 kilometer. Het startschot zal gegeven worden door de prins en adjudant van carnavalsvereniging De Turftrappers. Om 13 uur begint de 5 kilometer.

Kidsrun

Voor de kinderen zal er weer een kidsrun zijn, waaraan ze verkleed mee kunnen doen. Deze renwedstrijd begint ’s middags om 14.00 uur op het plein de Drieschicht in Langeveen, wat tevens als finish dient. Hiernaast zal er een aanvullend programma voor kinderen zijn.

Bedrijvenloop

Dit jaar is er voor de vierde keer een bedrijfsloop. Bedrijven, organisaties en ook vriendengroepen of verenigingen kunnen met minimaal drie personen meedoen aan deze loop. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Fysiotherapie Langeveen/Manderveen biedt een extra service aan bedrijven die meedoen aan de bedrijvenloop. In de voorbereiding naar de hardloopwedstrijd is een kosteloos consult in de vorm van een professioneel advies mogelijk. Te denken valt aan een loopschema, een advies over professioneel schoeisel en een fitheidstest. De service gaat zover dat de fysiotherapeuten naar de organisatie toe willen komen, bijvoorbeeld in de
lunchpauze. Sportieve werk- en ondernemers die hiervoor interesse hebben, kunnen dit aangeven via [email protected] of door te bellen naar Ben Boerrigter (tel. 06-31065751).

Handige weetjes

De organisatie van de Turvenloop hoopt vanzelfsprekend op mooi winters weer. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan hebben in ieder geval de toeschouwers de mogelijkheid om de hardlopers binnen bij zalencentrum Waaijer aan te moedigen, onder het genot van een drankje. Inschrijven voor de hardloopwedstrijd kan via www.turvenloop.nl of op de dag zelf ter plaatse, tot 30 minuten voor aanvang.

De commissie, die ludiek op de foto ging, wil met het organiseren van de Turvenloop wandelaars, hardlopers, carnavalsvierders en ook de jeugd graag met elkaar verbinden.

0