Sportraad gemeente Tubbergen op pad voor mensen met een beperking

Foto: Gehandicaptensportfonds

In de week van zondag 4 t/m zaterdag 10 april vindt de landelijke collecte voor Fonds Gehandicaptensport plaats.

Elk jaar collecteert de sportraad Tubbergen voor de sporters met een beperking, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus de collecte in 2020 niet doorgegaan.  En ook ditmaal zal niet deur-aan-deur gecollecteerd worden, zoals gebruikelijk. Wel gaat de sportraad kaartjes met een QR-code bezorgen, zodat iedereen in 10 seconden een bedrag kan doneren. Er kan ook rechtstreeks gedoneerd worden via de online collectebus: https://gehandicaptensport.digicollect.nl/sportraad-tubbergen. De helft van de opbrengst is voor sporters.

Sportraad Tubbergen staat als één achter de sporters met een beperking en steunt ieder jaar de initiatieven in de gemeente. Zo hebben in het verleden de judo-en basketbalvereniging al materialen kunnen aanschaffen en zijn bijdragen geleverd voor speciale voorzieningen, zoals een lift in het zwembad en toiletten in sportzalen. Maar ook werd de toegang tot speelvelden gebruiksvriendelijk gemaakt en was er een bijdrage voor opleidingen.

Dit jaar wil de sportraad bekijken wat ze o.a. kunnen betekenen voor de groep VAST-sporten. Iedere week sport deze groep mensen met een beperking, en verschillende sportclubs bieden hen hiervoor een passend aanbod aan. Zo kunnen ze o.a. badminton, judo, basketbal, zwemmen, handbal en
zwemmen.