Veel animo voor online carnavalspektakel

Foto: CC0

Een groepje jongemannen uit de gemeente Tubbergen wil graag alle carnavalsverenigingen een hart onder de riem steken door het organiseren van een online spelmiddag met o.a. carnavalshits, een loterij, muziekbingo en een caviarace.

Er wordt dit jaar weliswaar geen carnaval gevierd, bij velen kruipt het bloed waar het niet gaan kan. “We zijn begonnen met het benaderen van carnavalsverenigingen met uitleg over het initiatief en dat werd door hen enthousiast begroet”, geeft de organisatie aan. Er hebben zich inmiddels al rond de 25 carnavalsclubs aangemeld, uit de hele gemeente. Waaronder de Sjikkeb√∂kke, de Kroegtijgers en het Tuindorp.

Per verkochte kaart kan een vereniging worden opgegeven, waarna deze 1,11 euro ontvangt. Kaartjes kosten 5,55 euro. “Het kan best zijn dat we verlies draaien, maar dat nemen we op de koop toe. Dan hebben we in elk geval een mooie middag gehad.”

Ook niet-leden van verenigingen mogen deelnemen. Bij een bingokaart zit een lotnummer waarmee de bezitter een prijs, afkomstig van ondernemers uit de gemeente, kan winnen. Het carnavalspektakel is op zondag 7 maart, van 14 tot 17 uur.

Deelnemen kan via www.onlinetwentscarnavalsspektakel.nl, terwijl verenigingen zich nog kunnen opgeven door een mail naar [email protected] te sturen.