Vliegerfeest Twente kijkt uit naar jubileumeditie in 2022

Foto: Vliegerfeest Twente

Door alle ‘corona-perikelen’ heeft de organisatie van het Vliegerfeest Twente in 2021 alle activiteiten afgelast en staat de blik alweer op 2022, het tiende jaar.

Net als voorgaande jaren is het eerste weekend van juli het moment waarop de kleurrijke vliegers massaal het luchtruim zullen kiezen. Waarschijnlijke locatie is wederom zalencentrum Spalink in West-Geesteren, zo laat organisator Herman Plattje weten. “Hopelijk zonder al teveel test-gedoe, want daar zit natuurlijk geen enkel evenement op te wachten.”

Ondanks er dit jaar geen vliegeractiviteiten waren, heeft de organisatie wel een meevaller. Want opnieuw kan het rekenen op een bijdrage van 250 euro vanuit het Cogas Cultuurfonds. “Al onze kosten liepen gewoon door, corona of niet. We leunen vooral op kleine sponsoren en dan is het heel fijn dat we zo’n bedrag overgemaakt krijgen om de schade toch nog enigszins beperkt te houden”, zegt Plattje. “Ons seizoen begint al in januari met het nieuwjaarsvliegeren tussen Westerhaar-Vriezenveensewijk en Geesteren, bij De Johanneshoeve. Meestal met een man of 60-70 zijn we daar aanwezig.”