Politie heeft jongeren op de korrel om ondergespoten auto

Foto:

Kermis in Tubbergen, baldadige jeugd. Dat is waar in eerste instantie aan gedacht wordt na het aantreffen van een met poeder of schuim ondergespoten auto, afgelopen zondag in Tubbergen.De eigenaren van een in de Dominee H. Janzenstraat te Tubbergen geparkeerde auto keken afgelopen zondagavond raar op. Een groot deel van het voertuig bleek ondergespoten te zijn met een wit goedje, vermoedelijk poeder of schuim. En erger nog, het bleek erg lastig te verwijderen. Dat is inmiddels wel gelukt, maar de lak van de auto blijkt aangetast te zijn door de chemische reactie tussen de verschillende stoffen. Volgens de politie zijn er putjes ontstaan, vergelijkbaar met brandvlekjes na het gebruik van een slijptol.

De politie weet nog niet wie er verantwoordelijk is voor de beschadiging van de auto, maar vermoedt wel dat er een band is met de kermis in Tubbergen. Dat laat wijkagent Peter Withag desgevraagd weten. Hij sluit een gerichte ‘wraakactie’ tegen de eigenaren van de Opel niet uit, maar dat ligt volgens hem minder voor de hand. Vermoedelijk is het onbekende goedje rond 19.30 uur aangebracht.
De eigenaar vond naast zijn auto een doosje met zogeheten knalerwten, welke veelvuldig door jonge kermisklanten wordt aangeschaft.
Mocht iemand iets hebben gezien, of meer weten over deze strafbare feiten, kan te allen tijde contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.
peter-withag-op-twitter-afgel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen