Vele vrijwillige handen steunen OosteriksErf

Foto: OosteriksErf

Gisteren was het weer landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Alleen al in Overijssel staken op maar liefst 43 zonovergoten locaties ruim 1.250 mensen enthousiast de handen uit de mouwen. Wederom een record waar mens, plant en dier van profiteert. Zo is het ‘natuurkind’ de vele vrijwillige handen die aan de slag gingen op de natuurspeelplaats OosteriksErf enorm dankbaar.

Op natuurspeelplaats OosteriksErf verzorgde gedeputeerde Hester Maij de opening van de Natuurwerkdag om er vervolgens met haar eigen kinderen en 35 andere kinderen van de Mariaschool Vasse en scouting aan de slag te gaan.
Ook wethouder Volmerink stak de handen uit de mouwen. De oevers van de poel werden vrijgemaakt van jonge bomen. Andere kinderen namen de houtwal onder handen en werden er nieuwe struiken geplant. Van het gesnoeide hout maakten zij een takkenril waar het winterkoninkje en de veldmuis nu een veilig onderkomen vinden. Daarnaast is het labyrint gerepareerd en werd er een nieuwe vuurstookplaats gebouwd. Zo kunnen kinderen zich weer helemaal uitleven op deze speelplaats.
Natuurlijk werd er in Noordoost Twente op meerdere locaties gewerkt. Dankzij de inzet van al die vrijwillige handen is het landschap in deze regio nu nog mooier.
Nieuw seizoen
De Natuurwerkdag vindt ieder jaar op de eerste zaterdag in november plaats. Het is de start van weer een actief seizoen vrijwillig natuur- en landschapsbeheer.
In Overijssel coördineert Landschap Overijssel de Natuurwerkdag. Daarnaast ondersteunt Landschap Overijssel het hele jaar het groene vrijwilligerswerk met deskundige begeleiding, praktische (online) cursussen en professioneel gereedschap. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl/vrijwilligers.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen