Gemeente dreigt ‘rommelkont’ uit Albergen met dwangsom van 50 mille

De gemeente heeft besloten een drietal lastgevingen, met een totaal van €50.000, op te leggen aan een Albergse om haar daarmee ertoe te brengen een met het bestemmingsplan strijdige situatie op te heffen.

Sinds augustus 2016 klaagt een buurvrouw over een perceel aan de Vleerboersweg in Albergen. Zij heeft hier met regelmaat contact over gehad met een wethouder.

In september 2016 is er een bezoek gebracht aan de klaagster. Een vluchtige blik op het perceel waar het om ging, leidde tot een controle van een toezichthouder. Die werd vergezeld van een jurist. Samen hebben zij gesproken met de moeder van de eigenaar van het perceel. Zij meldde dat er wat familieproblemen in de relationele sfeer waren en dat ze het wel gingen opruimen, maar dat ze tijd nodig hadden. Voorgesteld werd dat de dochter zelf contact met de jurist zou opnemen. Dat is niet gebeurd. Vervolgens is de overtreder uitgenodigd voor een gesprek in november. Ook daarop is niet gereageerd.

Vervolgens is op 10 januari 2017 de overtreder in kennis gesteld van het voornemen tot handhavend optreden. Ook hierop volgde geen reactie.

Bestuursrechtelijke boetes

Volgens het college van burgemeester en wethouders wordt gehandeld in strijd met de aan het perceel gegeven woonbestemming. Er vindt opslag plaats van schroot, puin, automaterialen. Tevens zijn er een drietal containers geplaatst zonder een deugdelijke vergunning. De gemeente eiste daarom van de perceeleigenaar het volgende:

  1. Vóór 15 maart 2017 moeten 2 zeecontainers en de puincontainer van het perceel zijn verwijderd en verwijderd worden gehouden. Wordt niet volledig voldaan, dan wordt een dwangsom van €20.000 ineens verbeurd.
  2. Vóór 1 mei 2017 moeten alle bouw- en sloopafval en de aan het oorspronkelijk gebruik onttrokken materialen van het perceel zijn verwijderd en verwijdert worden gehouden. Wordt niet volledig voldaan, dan wordt een dwangsom van €15.000 ineens verbeurd.
  3. Vóór 15 mei 2017 moet alle buitenopslag van automaterialen (deuren, spoilers, spatborden, accu’s, et cetera) en onderdelen van het perceel zijn verwijderd en verwijdert worden gehouden. Wordt niet volledig voldaan, dan wordt een dwangsom van €15.000 ineens verbeurd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen