Wethouder Volmerink is blij met de steun in zijn strijd tegen NAM-activiteiten

Henk Kamp, Ineke Bakker en Erik Volmerink
Henk Kamp, Ineke Bakker en Erik Volmerink
Foto: Provincie Overijssel

Dinsdag werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht geen onomkeerbare beslissingen te nemen over de afvalwaterinjectie. Dit moet volgens hen overgelaten worden aan het volgende kabinet.

De motie kan door minister Kamp nog naast zich neergelegd worden. Desondanks zijn wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland en wethouder Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen blij met de erkenning van de mening in Twente. “Het is fijn dat de grote zorgen die in Twente leven om het injecteren van het afvalwater in de ondergrond een plek hebben gekregen in de Tweede Kamer. Het draagvlak voor dergelijke injecties ontbreekt in Twente en dit is nu door de Tweede Kamer onderstreept”, vertelt Steggink.

Een tweede motie voor het opzetten van een pilot voor zuiveringsmethoden is niet aangenomen. “Natuurlijk hadden we gehoopt dat ook de motie voor de pilot was aangenomen maar dat is helaas niet gelukt. Dit betekent niet dat wij nu stoppen met het zoeken naar alternatieven. We blijven bedrijven volgen en hopen dat zuiveren in de toekomst een kans krijgt zich te bewijzen”, belooft Volmerink. “Als gemeenten blijven we in beeld en in gesprek met onze omgeving en met alle verschillende partijen die hierbij betrokken zijn.” Graag wil hij namens gemeenten Dinkelland en Tubbergen een ieder bedanken voor de input de afgelopen periode: “We hebben met z’n allen het draagvlak en de zuiveringsvarianten extra onder aandacht willen brengen bij de afweging van de minister. Helaas heeft het nog niet geleid tot het gewenste resultaat.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen