ROZ helpt (startende) ondernemers in de knel

Foto: Onbekend

De eerste stap zetten voor het vragen van hulp is voor ondernemers niet altijd even makkelijk, is gebleken bij het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen). Het gaat hierbij vooral om het vragen van advies, begeleiding, coaching en trainingen door ondernemers en starters op het gebied van financiële mogelijkheden.

ROZ is de adviesorganisatie in Twente en de Achterhoek voor de bevordering van ondernemerschap. Zij biedt advies, begeleiding, coaching en trainingen aan. Starters, bestaande ondernemers, maar ook oudere ondernemers en zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen kunnen hier terecht. ROZ beschikt over verschillende financiële arrangementen voor ondernemers en gespecialiseerde schuldhulpverlening. Roy de Witte, wethouder in de gemeente Tubbergen, is blij met de samenwerking in de regio en de rol die ROZ vervult. “De kennis die aanwezig is bij ROZ op het gebied van het Bbz is van essentieel belang voor ondernemers in onze gemeente. Het afgelopen jaar zijn er al diverse ondernemers uit Tubbergen geholpen door ROZ. Het voorziet dus kennelijk in een behoefte.” Ondernemers uit Tubbergen kunnen met vragen bij zowel de gemeente als bij het ROZ terecht. Bij de gemeente Tubbergen is bedrijfsconsulent Bianca Menderink het eerste aanspreekpunt voor vragen van ondernemers. Zij is te bereiken via mail op: [email protected], of telefonisch op: 06-20368668.

Ondernemers kunnen ook direct bij het ROZ terecht. Voor de gemeente Tubbergen voert het ROZ sinds 2015 het Bbz uit. “Vanuit het Bbz kunnen wij ondernemers die in financiële moeilijkheden zitten helpen met een uitkering of krediet. Daarnaast bieden we ook gespecialiseerde schuldhulpverlening aan”, aldus Ben Overbeek, ondernemersadviseur. “In een eerste kennismakingsgesprek bij de ondernemer aan tafel horen we de situatie aan en kijken we wat er mogelijk is. Naast financiering kunnen we bijvoorbeeld ook coaching inzetten. Wij beschikken over een netwerk van ervaren (oud-)ondernemers, elk met een eigen specialisatie, die vanuit de praktijk meedenken met de ondernemer”, vult hij aan. ROZ heeft sinds kort op de website ook een e-book staan waarin de eerste informatie over het Bbz en de financiële mogelijkheden te vinden zijn.

Starters en ondernemers kunnen bij ROZ terecht met al hun ondernemersvragen. Meer informatie over ROZ: www.rozgroep.nl. Een afspraak kan worden gemaakt door te mailen of bellen ([email protected], 074 241 5100).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen