Spreekuur voor een ‘schuldhulpmaatje’ in het gemeentehuis

Foto: Redactie

Wie als gevolg van een probleem (tijdelijk) het overzicht mist of financieel kopje onder dreigt te gaan, kan het Schuld Hulp Maatje (SHM) inschakelen om de weg te zoeken uit de wirwar van schulden, of om daar uit te blijven.

“Wij kunnen helpen met vraagstukken rondom financiën en schulden. Het is altijd vertrouwelijk, de persoon in kwestie blijft zelf de regie houden en blijft verantwoordelijk voor de eigen geldzaken”, vertelt Jan Derkman, coördinator van SHM. Er wordt ingezet op gedragsverandering en de samenwerking met verschillende instanties. “We hebben veel kennis over de verschillende instanties die er zijn op het gebied van schuldhulpverlening. Het gaat hier om integrale schuldhulpverlening: wij kunnen doorverwijzen naar instanties als stadsbank en bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Dit gaat altijd in overleg en met goedkeuring van de persoon in kwestie.”

Wethouder Roy de Witte is enthousiast over de werkwijze van Schuld Hulp Maatje. “Een jaar geleden zijn we gestart met schuldhulpmaatjes en inmiddels hebben ze al meer dan 20 mensen hulp kunnen bieden met een passende oplossing voor diverse problemen. Ik ben erg blij met deze inzet en zal dit blijven steunen.”

Wanneer is het spreekuur?

Woont u in de gemeente Tubbergen en heeft u hulp nodig? Loop dan tijdens het inloopspreekuur het gemeentehuis van Tubbergen binnen. Het spreekuur vindt elke donderdag in de oneven weken plaats van 09.00 uur tot 10.00 uur.

Een afspraak maken is niet nodig, u kunt zich melden bij de receptie. Aan de hulp van een SHM zijn geen kosten verbonden. Het is hulp vanuit verbondenheid tussen mensen. In de bouw- en schoolvakantie heeft het spreekuur aangepaste tijden.

Hoe gaat het verder?

Tijdens het spreekuur wordt er bekeken of SHM u kan helpen. Als dat zo is wordt het aanmeldformulier (www.shmalmelo.nl) met u ingevuld en bekijkt SHM welk maatje het beste aan uw hulpvraag gekoppeld kan worden.  Het maatje blijft u bijstaan totdat de problemen onder controle zijn. Wilt u direct een afspraak maken met SHM in plaats van naar het spreekuur te gaan? Dat kan door een mail te sturen naar: [email protected] Er wordt op korte termijn contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen.

Gezocht

Zou u mensen met financiële problemen willen helpen? Neem dan contact op met de coördinator Tubbergen via [email protected]. Wij kunnen u een gecertificeerde Maatjes-opleiding bieden van 3 dagen (NEN-gecertificeerd). Als Schuld Hulp Maatje besteed u dan 2 tot 3 dagdelen per week aan het helpen van anderen. “Het is ontzettend dankbaar werk”, besluit Derkman.

Reacties