Fietspad langs Van Koersveldweg nog dit jaar gereed

De linker groenstrook maakt plaats voor een fietspad.
Foto: Google Maps

Inwoners van Albergen krijgen nog voor het einde van dit jaar een gloednieuw fietspad langs de drukbereden Van Koersveldweg, dat vooral het lokale industrieterrein doorkruist.

“Dit jaar nog!”, luidde het antwoord van wethouder Erik Volmerink in de Commissie Ruimte en Economie op de vraag van CDA-fractielid Tonny Eidhof wanneer het geplande nieuwe fietspad aan de Van Koersveldweg wordt aangelegd.

Al langere tijd word er door ‘Albergen’ gevraagd om de aanleg van een fietspad tussen de rotonde Ootmarsumseweg en de Hinvertsweg. Aanleiding voor dit verzoek was het gevoel van onveiligheid, omdat fietsers er samen met auto’s en ook met grote vrachtauto’s en landbouwverkeer op dezelfde rijbaan moeten rijden. Eidhof: “Daarnaast is de Van Koersveldweg één van de ontsluitingswegen van onze gemeente waarover veel forensen en vrachtverkeer van en naar onze gemeente rijden. Al met al een situatie waar fietsers het onveilige gevoel hebben dat er voor hen geen ruimte meer is.”

“Het besluit om een fietspad aan te leggen was al eerder genomen”, aldus Eidhof. “Recent werd ook duidelijk dat ook de provincie Overijssel een bijdrage levert in de kosten. Dit vinden we uiteraard positief en is ook een signaal dat de aanleg ook door de provincie belangrijk wordt gevonden. Wat overblijft was de vraag wanneer we de realisatie van het fietspad konden verwachten. Met het antwoord dat dit nog dit jaar wordt gerealiseerd, zijn we als CDA-fractie tevreden.”

Reacties