Café Miets blijft voorlopig nog wel dichtgespijkerd

Café Miets in Albergen
Foto: Wim Weerink

Het is velen in Albergen en ook daarbuiten al langere tijd een flinke doorn in het oog: het lege pand aan de Ootmarsumseweg waar eerder Café Miets gevestigd was. Waar eerder ramen en deuren zaten, rest nu enkel wat platen hout.

Wie door het Albergse centrum rijdt of fietst, kan het bijna niet ontgaan. Schuin tegenover de plaatselijke horecatrots Morshuis staat een verlaten pand, zo goed als leeg en op de begane grond compleet dichtgespijkerd. Dit valt mede goed op door de gerenoveerde omgeving, zoals het wegdek en fietspad. Juist die werkzaamheden, met bijbehorende bereikbaarheidsproblemen, werden eerder door de failliete caféhouder aangehaald als oorzaak van de zakelijke malaise.

‘Vernielingen voor zijn’

CDA-raadslid Wim Weerink had de wethouder al eerder bevraagd over de stand van zaken en deed dit gisteravond opnieuw. “In plaats van een hotspot is het nu eerder sprake van een koude douche. Het is erg voor Albergen als deze situatie nog langer voortduurt”, omschreef hij. Erik Volmerink had reeds contact gehad met de pandhouder. Zo bleken de voorzorgsmaatregelen met voorbedachte rade gedaan te zijn, aldus de wethouder. “Helaas kan ik niemand geruststellen dat het snel weg is, die ‘lelijke’ afdekkingen.” Dat de huidige eigenaar vreest voor kapotte ruiten en andere vernielingen, is niet zo gek. Het voormalige horecapand werd namelijk al eerder bezocht door vandalen en dieven.

Particulier

Wat GB/VVD-raadslid Herbert Oude Luttikhuis betreft is het bovenal een particuliere kwestie waar de gemeente geen zeggenschap in hoeft te hebben, zo kaartte hij aan. Namens het college nam burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker het laatste woord en zegde toe met nadere informatie richting de gemeenteraad te komen, zodra dit beschikbaar is.

Reacties