Start aanbesteding voor nieuwe sporthal Tubbergen

Foto: pr8 architecten

De aanbesteding van de nieuwe sporthal in Tubbergen is gisteren gestart.

“Gezien de omvang van het project betreft het een landelijke aanbesteding, maar wij nodigen lokale ondernemers zeker uit om zich in te schrijven”, aldus wethouder Roy de Witte.

Het gehele project, aan de Sportlaan in Tubbergen, is ineens aanbesteed. Dat wil zeggen dat er 1 hoofdaannemer wordt geselecteerd die verantwoordelijk is voor het hele project en eventuele onderaannemers aanstuurt. Het civiele deel van het project valt buiten deze aanbesteding.

De nieuwe sporthal wordt naast het bestaande zwembad de Vlaskoel gebouwd en hiermee ook verbonden via een corridor. Rondom worden nieuwe parkeerplaatsen gesitueerd, waaronder enkele voor gehandicapten of mindervaliden. Zowel binnen als buiten komt LED-verlichting. Naast kleedruimten, 3 zaaldelen, een uitschuifbare publiekstribune, toestellenberging en een kantoor, is er tevens ruimte voor een sportkantine.

De totale investering voor de nieuwbouw wordt door de gemeente geraamd op €3,4 miljoen. Het gebouw beslaat 2.519 m2, het complete terrein 5.408 m2 (inclusief bestrating et cetera).

Bodemonderzoek

In de ondergrond van het bouwterrein waar de nieuwe sporthal gebouwd gaat worden, is geen asbest aangetroffen. Dat blijkt uit een bodemonderzoek. Wel zitten er licht verhoogde concentraties aan zware metalen in het grondwater. Volgens de bodemonderzoekers heeft dit echter geen gevolgen en behoeft het eveneens geen extra onderzoek.

Bouw

De aanbiedingen moeten voor woensdag 17 mei aanstaande zijn ingediend. De definitieve gunning wordt bekendgemaakt op dinsdag 6 juni 2017. De bouw van de sporthal zal binnen 2 weken na de definitieve gunning starten. De verwachting is dat de hal vóór het einde van dit jaar opgeleverd zal worden.

Geïnteresseerde partijen kunnen alle informatie rond de aanbesteding vinden op www.negometrix.nl.

Reacties