Burenruzie in Fleringen over een pergola en overkapping

Pastoor Boddestraat in Fleringen
Foto: Google Maps

De gemeente Tubbergen houdt zich afzijdig bij een hoog opgelopen burenruzie tussen bewoners aan de Pastoor Boddestraat in Fleringen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Een Fleringer heeft last van de pergola en overkapping in de tuin van zijn buren. Hij heeft een zogenaamd handhavingsverzoek ingediend en wil dat de gemeente ertegen optreedt. Die weigert dit en verwijst naar de burgerrechter.

De pergola staat tegen het raam van de buurman. Ook is de man het er niet mee eens dat de overkapping aan zijn muur bevestigd is. Volgens hem hebben de buren in het verleden ook al coniferen gerooid, laten deze klimop groeien tegen die muur en zijn hierdoor voegen kapot gegaan, net als dat het dak is gaan lekken. Hij noemt de overkapping een kolossaal bouwwerk, dat voor zijn raam gebouwd is en zodoende het uitzicht belemmerd. Controleurs van de gemeente hebben deze opgemeten en komen tot een hoogte van 2,5 m, iets dat vergunningsvrij geplaatst mag worden.

Burgerrechter

Volgens de gemeentelijke voorschriften en bepalingen is er geen sprake van een overtreding. De gemeente wijst het verzoek van de boze buurman dan ook resoluut van de hand. “Geschillen over erf(af)scheidingen, aanplant, gezamenlijk eigendom, uitzicht en dergelijke zijn privaatrechtelijke aangelegenheden tussen burgers”, aldus het college.

Reacties