Gezin uit Geesteren mag komend half jaar illegaal in een schuur wonen

Foto: Google Maps

Het college van burgemeester en wethouders laat het illegaal bewonen van een schuur in Geesteren nog een tijdje oogluikend toe.

Eind vorig jaar ontving de gemeente 3 brieven waarin het erop geattendeerd werd dat een schuur aan de Vermolenweg in Geesteren op illegale wijze bewoond zou worden. Op 9 februari constateerden controleurs dat er een gezin in het bijgebouw woonde. Volgens het bestemmingsplan is dit niet toegestaan. De bewoner van de schuur is niet van plan in de schuur blijven wonen, maar vraagt om rekening te houden met een termijn die hij nodig heeft om een woning te vinden in Geesteren. Daarbij liet hij weten dat een half jaar voldoende moet zijn.

Tijdens een zienswijze gesprek met de eigenaar van het perceel, en dus ook eigenaar van de schuur, is aangegeven dat de huisvesting geboden is als noodoplossing voor iemand die in de problemen zit. Zij heeft voorgesteld om een aantal maatregelen te treffen waardoor de schuur niet langer meer geschikt is voor bewoning.

Uitstel

Volgens burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker is ongeveer een half jaar uitstel niet té lang en is er zodoende geen sprake van een langdurige gedoogsituatie. “Ik heb er best even over getwijfeld. Maar het belangrijkste is dat we in overleg tot een akkoord zijn gekomen en dat de desbetreffende persoon er over een tijdje uit is.”

Mocht de schuurbewoner op 1 november aanstaand alsnog niet vertrokken zijn, hangt diegene een dwangsom van €10.000 boven het hoofd.

Reacties