GB/VVD ziet ‘de kracht van het gewoon doen’ in gemeente Hardenberg

Foto: GB/VVD

Op uitnodiging van burgemeester Peter Snijders bracht een afvaardiging van Gemeentebelangen/VVD onlangs een werkbezoek aan de gemeente Hardenberg.

De Tubbergse raadsfractie werd door de burgervader vooral bijgepraat over de wijze waarop de gemeente omgaat met binnen de gemeentegrenzen gevestigde bedrijven alsook over de manier waarop wordt getracht nieuwe bedrijven ‘binnen te halen’. Gelet op onderwerp van het werkbezoek was tevens Gerit Pesman aanwezig, fulltime werkzaam als accountmanager.

De gemeente Hardenberg telt momenteel circa 62.000 inwoners en bestaat, naast de stad Hardenberg, uit 29 dorpskernen. De totale oppervlakte bedraagt circa 31.500 km. Binnen de gemeentegrens zijn circa 4.000 bedrijven (inclusief agrarische) gevestigd. De gemeente Hardenberg bestaat in haar huidige vorm sinds 1 januari 2001. Op deze datum werd een gemeentelijke herindeling van kracht van de voormalige gemeenten Hardenberg, Avereest en Gramsbergen. Er is een ambtelijke samenwerking met de gemeente Ommen.

Uit alles blijkt dat de gemeente er veel aan doet om ondernemers zoveel mogelijk te faciliteren. Dit vooral met het doel om werkgelegenheid te behouden of te versterken. Dit is het speerpunt van het gemeentelijke beleid. “Snelle afgifte van vergunningen is daarbij een goed voorbeeld. Zo komt elke dinsdagmorgen de heer Pesman met een kernteam bij elkaar om de in de voorgaande week ontvangen aanvragen te bespreken en te beoordelen”, legt GB/VVD-fractievoorzitter Ursula Bekhuis-Groothuis uit. “De aanvrager krijgt op deze wijze binnen 1 week na het indienen van zijn aanvraag bericht over de kansen van deze aanvraag. Daar waar bijvoorbeeld de bestaande omgevingsvergunning geen probleem is, wordt de aanvrager zo goed mogelijk gefaciliteerd om snel aan de slag te kunnen gaan. Deze snelle terugkoppeling wordt door de ondernemers zeer gewaardeerd.” Gelet op de wijze van benadering en snelheid van vergunningverlening is de gemeente Hardenberg er zelfs in geslaagd om bedrijven, die van plan waren zich elders te vestigen, alsnog te behouden. Voor de binding met de bedrijven heeft de gemeente bij PEC Zwolle tevens business seats gehuurd.

De gemeente stelt zich op het standpunt dat ‘de kracht van het gewoon doen’ optimaal bijdraagt voor het uitstekende vestigingsklimaat voor bedrijven. De afvaardiging van Gemeentebelangen/VVD is van mening dat de gemeente Hardenberg op een uitstekende wijze er een goed ondernemersklimaat weet te creëren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen