Hechtere samenwerking tussen gemeentes van Hardenberg en Tubbergen

Gemeentehuis van Hardenberg
Gemeentehuis van Hardenberg
Foto: de Architekten Cie.

De colleges van de gemeenten Hardenberg en Tubbergen gaan vaker en intensiever met elkaar samenwerken. Dat maakt wethouder Roy de Witte bekend.

Concreet gaat het o.a. over het verbeteren van de bereikbaarheid, want tussen beide gemeenten is geen directe bus- of treinverbinding. “Dat is echt een gemis, kijk voorbeeld naar Hogeschool Windesheim en de mbo-opleidingen van De Groene Welle waar ook studenten uit onze gemeente naartoe gaan. Dus we willen kijken wat we eraan kunnen doen om dat vervoersprobleem – want dat is het in de basis – op te lossen”, aldus De Witte. “Mogelijk komt er dan een buslijn, maar dat is nog niet zeker; dit wordt nog nader onderzocht.”

Ook noemt de wethouder het het vergroten van de werkgelegenheid. De Witte: “Hardenberg heeft iets van 60.000 inwoners en een hele rits aan innovatieve bedrijven binnen de gemeentegrens. Redelijk veel inwoners van onze gemeente gaan voor hun werk naar Hardenberg, of andersom. Vergeet ook niet het ziekenhuis daar, waar mensen o.m. voor controle naartoe moeten. Dan ligt het voor de hand om ook op andere terrein te gaan bezien of er kansen liggen. Daarom gaan we juist dat doen.”

Werkbezoek

Eens in de paar weken gaat het gemeentecollege op werkbezoek. Zo staat volgende week dinsdag metaalbewerkingsbedrijf Droste-Bejah in Hardenberg op de agenda.

Noaberkracht

De gemeente Tubbergen is al heel hecht met de gemeente Dinkelland. Beiden hebben zelfs één ambtenarenkorps onder de noemer Noaberkracht. Hieraan wijzigt niks als het aan De Witte ligt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen