Vragen aan college over problemen bij navigatie-apparatuur politie

Foto: Gemeentebelangen/VVD

Vorige week verscheen in de landelijke media een bericht dat de politie grote problemen heeft met de navigatie-apparatuur in auto’s. Zo viel te lezen dat de navigatie uit kan vallen en dat contact met de meldkamer niet altijd mogelijk is.

Een alarmerend bericht, zo vindt ook Paul Hannink van Gemeentebelangen/VVD en daarom heeft hij maandagavond tijdens de commissievergadering hierover vragen gesteld aan burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker. Het raadslid stelde deze vragen ook, omdat er nog regelmatig vragen zijn omtrent de aanrijtijden van hulpdiensten. De fractie geeft aan veiligheid hoog in het vaandel te hebben staan, en wil niet dat de veiligheid van agenten en/of inwoners in het gedrang komt.

“Afgelopen weekeinde waren er 2 ongevallen in de gemeente Tubbergen, waarbij de hulpdiensten snel ter plaatse moesten zijn. Je wilt je toch niet voorstellen dat zij te laat zouden komen, omdat de navigatie niet werkt”, aldus Paul Hannink. Hij is er blij mee dat burgemeester Haverkamp-Wenker heeft toegezegd dit zelf uit te willen zoeken en hier in een volgende vergadering over hoopt te berichten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen