CDA wil investeren in basisscholen en een fietspad voor Manderveen

Foto: Redactie

Flink investeren in de samenleving op het gebied van duurzaamheid, veilige verbindingen (o.a. fietspad Manderveen), maatschappelijk vastgoed en het verbeteren van de bereikbaarheid en ontsluiting van de gemeente. Dat zijn een aantal beleidsambities van CDA Tubbergen.

Komende maandag, tijdens de behandeling van het raadsperspectief ter voorbereiding op de begroting voor 2018, zal de CDA-fractie de onderwerpen bespreken. Door raadslid Tonny Busscher is een breedgedragen motie ingediend m.b.t. de fietsveiligheid van de Manderveenseweg in Manderveen. Nu het college een miljoen heeft gereserveerd, vindt Busscher dat er zo spoedig mogelijk overleg moet plaatsvinden met zowel de dorpsraad als de inwoners van Manderveen. Een veiligheidsvoorstel kan dan tijdens de begrotingsbehandeling in november 2017 aan de raad worden voorgelegd.

Basisscholen

Om jonge gezinnen in de gemeente Tubbergen te behouden, is het van groot belang dat de overheid gaat investeren in maatschappelijk vastgoed van basisscholen. “Het behoud van (kleine) scholen draagt bij tot de leefbaarheid in alle kernen”, aldus raadslid Karin Reinerink-Hutten. “De kwaliteit van het basisonderwijs in onze gemeente, moet voor de toekomst gegarandeerd blijven. Als de overheid het TOF-onderwijs kan ontzorgen m.b.t. de huisvesting, kan het onderwijs zich volledig richten op de kwaliteit van het leerproces. Op deze manier blijft het mogelijk om in iedere kern kwalitatief goed basisonderwijs aan te bieden.”

Bereikbaarheid

Ook heeft het CDA de ambitie om de bereikbaarheid en ontsluiting van de gemeente Tubbergen te verbeteren. Daarvoor is eerder dit jaar door raadslid Hilde Berning-Everlo een motie ingediend om een busverbinding te realiseren tussen Hardenberg en Tubbergen. Daarnaast vraagt zij aandacht voor de verkeersproblematiek rondom Zenderen. “Het CDA constateert dat de realisatie van de nieuwe verbindingsweg rondom Borne geen oplossing bied voor de verkeerssituatie in Zenderen. Sterker nog; er wordt zelfs een toename van verkeer verwacht waardoor het nog moeilijker zal worden om via Zenderen van en naar onze gemeente te reizen”, vreest Berning-Everlo. Het CDA roept het college op om samen met de andere gemeenten te werken aan een oplossing waarmee een blijvend goede bereikbaarheid en ontsluiting van onze gemeente wordt bewerkstelligd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen