‘Extra woningbouw, lastenverlichting en betere verkeersdoorstroming nodig’

Foto: CC0

Vanavond staat het Raadsperspectief voor 2018 op de agenda van de gemeenteraad. Wat de fractie Gemeentebelangen/VVD betreft zullen een aantal belangrijke onderwerpen tijdens deze vergadering aan de orde komen, waaronder extra woningbouw, een verlaging van de lokale lasten en betere verkeersdoorstroming.

Gemeentebelangen/VVD vraagt het college om een actievere rol in huisvesting. “Inbreiding voor uitbreiding is een veel gehoorde uitspraak. De bouwvoorraad neemt in sommige kernen echter zo snel af, dat volgens ons haast geboden is om met nieuwe uitbreidingsplannen te komen. Willen we enigszins aantrekkelijk blijven voor onze inwoners, dan moeten er wel voldoende huisvestingsmogelijkheden zijn”, aldus fractievoorzitter Ursula Bekhuis. Ze vraagt het college om ervoor te zorgen dat mensen kunnen wonen volgens hun eigen wensen, zodat de dynamiek van de Tubbergse samenleving behouden blijft.

Lastenverlichting

Door de positieve meerjarenraming, de structureel in balans zijnde cijfers en vanwege het op orde zijn van de reserves, vraagt Gemeentebelangen/VVD het college om lastenverlichting voor 2018 te onderzoeken, subsidies opnieuw bekijken en de gemeentelijke lasten, waaronder de OZB, laten dalen.

Verkeer

Samen met het CDA heeft de partij aandacht gevraagd voor de fietsverbinding Manderveen-Tubbergen en hiertoe is ook een motie ingediend. Voor de aanleg hiervan heeft het college inmiddels €1 miljoen gereserveerd; de inwoners van Manderveen zijn nu aan zet wat GB/VVD betreft.

De ontsluiting van de gemeente Tubbergen naar omringende grote plaatsen staat op diverse locaties onder spanning, ziet GB/VVD. Zowel in Zenderen, als op de Ootmarsumseweg in Mariaparochie, loopt het verkeer ’s ochtends vast. Dat moet toch anders kunnen, vraagt GB/VVD zich af.

‘Zuinig zijn op enthousiasme Mijn Dorp 2030’

Het project Mijn Dorp 2030 wordt enthousiast opgepakt, zo ziet de partij met tevredenheid. In de kernen Fleringen, Manderveen en Langeveen wordt al heel voortvarend gewerkt aan de opgave die er ligt m.b.t. het maatschappelijk vastgoed. Onderwijs verplaatsen naar bijvoorbeeld een Kulturhoes is een ontwikkeling die GB/VVD toejuicht. Bekhuis: “Wel moeten we ervoor waken dat de dorpsraden en ook de Mijn Dorp werkgroepen niet ‘overlopen’, het enthousiasme moeten we vasthouden en koesteren opdat het niet omslaat. Vrijwilligerswerk is immers ook mensenwerk en we moeten in dat opzicht zuinig zijn op onze inwoners.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen