Oproep voor fietspad in ‘vergeten gebied’ tussen Geesteren en Harbrinkhoek

Foto: Google Maps

De verbindingsweg tussen de Veeneggeweg en Voshaarsweg, in het buitengebied van Geesteren en Harbrinkhoek, moet een fietspad krijgen. Daarvoor dienen coalitiepartijen CDA en Gemeentebelangen/VVD vanavond een motie bij de gemeenteraadsvergadering in.

Het korte stuk fietspad langs de onverharde weg is volgens Veenhuis-Sonder al geruime tijd een wens van Dorpsbelang Geesteren en de dorpsraad van Harbrinkhoek-Mariaparochie, die namens ouders en andere omwonenden de zaak bepleiten. “Met name schoolkinderen uit dat gebied maken er gebruik van als ze naar Almelo fietsen”, aldus het CDA-raadslid. “Het zou hun route een heel stuk inkorten, want dat zandpad is behoorlijk vaak onbegaanbaar. Verder hoeft het eigenlijk niet eens verhard te worden voor auto’s en dergelijke, alleen voor de fietsers.”

Naast schooljeugd kan het nieuwe stukje asfalt ook een boost zijn voor het toerisme, want het sluit wat Veenhuis-Sonder betreft dan perfect aan op reeds bestaande fietsroutes.

De totale kostenpost is nog niet bekend, maar financiering kan blijkens de motie uit reeds gereserveerde middelen betaald worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen