Raadsvragen over illegale afvalstortingen in het buitengebied

Foto: Twitter / Martin Dijkers

In de afgelopen weken is tenminste 3 keer een aanmerkelijke hoeveelheid afval, achtergelaten door onbekenden, aangetroffen in het buitengebied van Mander en Vasse. Het CDA gaat hier vanavond vragen over stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Rond 9 juni jongstleden werd een pallet met asbesthoudende golfplaten gedumpt aan de Braambergweg in Hezingen. Op 28 juni zijn er rollen vloerbedekking gestort nabij de klootschietersbaan in het Streu te Mander en omstreeks 7 juli werden stukken spaanderplaat aangetroffen op de kruising Streuweg-Drieschichtsweg te Mander. “Als CDA-fractie verontrust het ons dat we moeten constateren dat er de laatste tijd meer en meer afval wordt gedumpt in het buitengebied van de gemeente Tubbergen”, aldus Ronny Booijink.

Het CDA-raadslid vraagt het gemeentebestuur o.m. waarom het gedumpte asbest nog niet opgehaald is, of er een verband is met het nieuwe afvalophaalsysteem in de gemeente Tubbergen en naar de mogelijkheid om het toezicht te intensiveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen