Extra zendmast van harte welkom in Manderveen en omstreken

Foto: Shutterstock

Een slecht mobiel netwerk behoort tot de grootste irritaties van de huidige tijd. Met name in het grensgebied is het bereik niet altijd even sterk. Maar als alles meezit, kan er over niet al te lange tijd ook in Manderveen en het omliggende buitengebied naar hartenlust worden gebeld, want binnenkort wordt er een extra zendmast geplaatst.

Het creĆ«ren van een betere mobiele bereikbaarheid is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want voor telecomaanbieders betekent een extra zendmast, extra kosten. Daarom hebben Tubbergse politici en oud-burgemeester Mervyn Stegers samen met collega-burgemeesters uit de grensstreek flink gelobbyd bij de KPN. Toen het telecombedrijf eindelijk toezegde mee te werken, ontstond er een nieuwe uitdaging. Want hoewel alle mobiele telefoonbezitters de voorkeur geven aan een goed bereik, wil niemand een zendmast in zijn achtertuin. Daarom is de gemeente blij dat een bewoner van de Drieschichtsweg hiervoor toch zijn grond beschikbaar heeft gesteld. Maar het meest blij zijn de inwoners van het gebied. Volgens voorzitter Marian de Boer van de dorpsraad van Manderveen is de extra zendmast meer dan welkom. “Toen wij 12 jaar geleden in Manderveen kwamen wonen, was het mobiele bereik al een groot probleem in dit gebied”, vertelt ze. “Sterker nog, speciaal daarom hebben wij ons vaste telefoontoestel gehouden, want thuis mobiel bellen dat gaat gewoon niet. Hij gaat meestal niet eens over. Ik heb alleen bereik op een bepaalde plek in de tuin.”

De dorpsraadvoorzitter verwacht dat niet alleen zijzelf, maar alle inwoners van Manderveen, een deel van Vasse, Langeveen en het omliggende buitengebied veel profijt zullen hebben van de extra zendmast. “Het is de redding voor de leefbaarheid van ons dorp”, zegt ze. “Tegenwoordig heeft bijna iedereen mobiele telefoon. Een plek waar geen bereik is, wordt toch snel beschouwd als een achtergebleven gebied. Het zou ontzettend jammer zijn als Manderveen en omstreken daardoor op den duur leeg zouden trekken. Wij zijn de politiek dan ook enorm dankbaar dat zij ervoor hebben gezorgd dat we eindelijk goed bereik krijgen.”

Ook wethouder Erik Volmerink is blij dat er eindelijk mobiel gebeld kan worden in alle buitengebieden van de gemeente Tubbergen. “Er is lang en hard aan getrokken om het zover te krijgen. De politiek en niet te vergeten onze oud-burgemeester Mervyn Stegers, hebben hieraan flink bijgedragen”, zegt hij. “Het vinden van de juiste locatie was inderdaad nog een hele klus, zeker omdat we te maken hebben met een Natura 2000 gebied. Daarbij is het de KPN die uiteindelijk de plek bepaalt. Het is dan ook zeer positief dat het hen uiteindelijk gelukt is om daarbuiten een geschikte plek te vinden.”

Reacties