‘Diepgaand onderzoek gewenst naar bonusaffaire Noaberkracht’

Foto: Redactie

Als het aan CDA-fractievoorzitter Tonny Busscher ligt, komt er een diepgaand onderzoek naar de aanleiding van de illegaal uitgekeerde bonussen aan topambtenaren en daaropvolgende fouten door het ambtenarenapparaat Noaberkracht.

Komende maandag, tijdens de eerstvolgende raadsvergadering in de gemeente Tubbergen, dient het CDA – al dan niet met steun van andere partijen – een motie in met als strekking dat de gehele bonusaffaire nauwkeurig onderzocht dient te worden. “We willen de onderste steen boven krijgen, weten hoe dit heeft kunnen ontstaan en waar het vervolgens fout is gegaan”, aldus Busscher.

‘Besmetting’

De CDA’er wil ook voorkomen dat de onrust vanuit Dinkelland de gemeente Tubbergen ‘besmet’, nu de kwestie openbaar is. Busscher: “De personen zijn beschadigd nadat ze met hun naam in de krant zijn gekomen. In Tubbergen hebben we een rustig politiek klimaat, we willen geen instabiele politieke situatie zoals in Dinkelland.”

In de gemeenteraad van Dinkelland zijn eveneens partijen van zins om een motie in te dienen waarin opgeroepen wordt tot het nader onderzoeken van de illegale beloningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen