Wethouders delen skateboards van hergebruikt materiaal uit aan kinderen

De wethouders Tom Vleerbos en Roy de Witte hebben vanmorgen voorgelezen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Door het hele land werden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van vuilnisverwerker ROVA organiseerde in de gemeente Tubbergen een voorleesactie met de wethouder op één van de scholen die deelnemen aan de pilot afval scheiden op school.

De wereld vol plastic

Wethouder De Witte heeft voorgelezen aan groep 7/8 uit het boek De wereld vol plastic. Dit boek is een verhalenbundel geschreven door pabostudenten met schrijftalent. De illustraties in het boekwerk zijn gemaakt door kinderen van de basisschool. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.

De leerlingen van groep 7/8 wisten al veel over duurzaamheid. Zo had Brent Kienhuis een zelf gemaakte zaklamp van legen wc-rollen gemaakt. “Ik heb deze zaklamp gemaakt in mijn eigen laboratorium thuis”, aldus de leerling.

Speciaal cadeau voor de school

Het afgelopen jaar heeft basisschool Mariaschool in Langeveen zich samen met 3 andere scholen ingezet om een afval vrije school te worden. “Omdat jullie je zo goed inzetten heb ik een heel speciaal cadeau voor jullie hele school, namelijk een wasteboard”, vertelde wethouder De Witte. Dat is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk exemplaar is met de hand gemaakt en daarom uniek.

Reacties