“Hup, allemaal op de E-bike”

Alleen trapondersteuning of misschien wel helemaal elektrisch fietsen? Wie eenmaal voor het laatste kiest, is compleet ‘om’ en zal niet meer zonder willen. Met diezelfde boodschap, plus de duurzame component, probeert de gemeente Tubbergen inwoners ervan te overtuigen om een E-bike aan te gaan schaffen.

Gemak dient de mens. Niemand kijkt daarom vreemd op dat hippe E-bikes haast niet aan te slepen zijn. De rijwielhandel is er maar wat blij mee, want echt goedkoop zijn ze niet. “Dat klopt, maar daar staat een heleboel comfort en plezier tegenover. U zult daarnaast vaker de elektrische fiets gaan pakken, aangezien u daarmee veel gemakkelijker van A naar B komt dan met uw huidige tweewieler”, benadrukt de verkoper tegen Anniek Peddemors. Ze geeft na het testritje aan dit als zeer positief te hebben ervaren, maar schrikt tegelijkertijd wel van de aanschafprijs. Bedragen die al gauw boven de €2.000 uittoren. “Ik zal het er nog wel met mijn kinderen over hebben”, zegt ze vriendelijk ter afsluiting van het gesprek.

Wethouder Erik Volmerink liet de actie niet ongemerkt aan zich voorbijgaan en trapte zelf ook een stukje rond het Raadhuisplein op een E-bike. Met deze actie wil de gemeente in samenwerking met rijwielhandelaren en de provincie Overijssel de toegevoegde waarde van zo’n elektrisch aangedreven rijwiel in het dagelijkse leven van werk, privé en sport laten beleven. “Door het gebruik van de fiets te stimuleren willen we verantwoord bewegen in de buitenlucht promoten. Hup, allemaal op de E-bike”, vertelt Volmerink lachend. “Tevens maakt een E-bike het voor veel mensen makkelijker lange afstanden op de fiets af te leggen, wat natuurlijk een duurzame optie is in plaats van het gebruik van de auto.”

De actie, welke nog tot vanmiddag 17.00 uur loopt, is op initiatief van de provincie Overijssel opgezet vanuit Twente Fietst! Iedereen die dat wil kan zo vandaag een testrit maken op verschillende soorten elektrische fietsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen