Sterke toename in vergunningsaanvragen, bijvoorbeeld door Rick de Tuinman

Bianca Menderink, Rick Arendsen en wethouder Erik Volmerink
Bianca Menderink, Rick Arendsen en wethouder Erik Volmerink
Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeente ziet een stijgende lijn in het aantal aanvragen voor omgevingsvergunningen, o.m. veel voor woningbouw. Ook de verkoop van bedrijfskavels neemt toe en uit het bedrijfsleven bereiken positieve geluiden de gemeente.

Het aantal aanvragen omgevingsvergunningen dat de gemeente Tubbergen ontvangt, neemt toe. Wethouder Volmerink is zeer content met deze ontwikkelingen: “We merken dat het vertrouwen bij de ondernemers in een aantrekkende economie toeneemt. Veel sectoren hebben een goed gevulde orderportefeuille. Ondernemers gaan weer investeren en komen met ideeën voor hun bedrijf.”

Toename vestigingen bedrijven

Het vertrouwen in de economie weerspiegelt in het aantal vestigingen van bedrijven. Er is nu minder leegstand dan enkele jaren geleden. In Geesteren is onlangs nog een kavel verkocht aan Rick Arendsen. Deze plek wordt de uitvalsbasis van zijn bedrijf Rick de Tuinman. “Ik ben tevreden over de manier waarop de gemeente mij heeft geholpen. Ik had één aanspreekpunt met wie ik mijn plannen kon bespreken en door die korte lijnen kan ik nu deze mooie stap zetten.”

“Ook op het bedrijventerrein in Tubbergen ontstaan mooie ontwikkelingen”, vertelt Volmerink. “Zo gaat Kamphuis Kleinbouw zich vestigen op bedrijventerrein De Haar. Daarnaast zijn er diverse bedrijven met uitbreidingsplannen, zoals Top Twence. Eveneens heeft aannemer Hoek plannen voor een bedrijfsverzamelgebouw.”

Snelle afhandeling

Het aanvragen van een omgevingsvergunning of het bespreken van plannen over bouwactiviteiten, kan bij de afdeling Wabo van de gemeente Tubbergen. Zij werkt  met één aanspreekpunt: de accountmanager. De accountmanager wordt contactpersoon voor de inwoner of ondernemer, neemt de aanvraag of het verzoek in behandeling en begeleidt het proces van A t/m Z. Deze werkwijze werpt zijn vruchten af. Dit is te zien aan de afhandeltermijn voor aanvragen. De wettelijke termijn voor het afhandelen van een aanvraag Omgevingsvergunning is 56 dagen. De gemiddelde wachttijd bij de gemeente Tubbergen bedraagt op dit moment slechts 39 dagen. Uiteraard wel onder de voorwaarde dat de aanvraag compleet wordt aangeleverd.

Bedrijfsconsulent

Ondernemers die vragen hebben aan de gemeente over het voeren van een bedrijf, over relevante economische ontwikkelingen of niet weten waar ze met hun vraag moeten zijn, kunnen terecht bij bedrijfsconsulent Bianca Menderink. Zij denkt met hen mee en zorgt er waar nodig voor dat de vraag bij de juiste persoon binnen de gemeente terechtkomt. Door in het voortraject al samen met de ondernemer te kijken naar de wensen en mogelijkheden, wil de gemeente mogelijke vertraging in een later stadium van het proces voorkomen.

Meer informatie

Voor het aanvragen van vergunningen kan men contact opnemen met de accountmanager Wabo door te bellen naar tel. 0546-628000. Wilt u graag sparren over uw plannen of de mogelijkheden bekijken? Neem dan contact op met bedrijfsconsulent Bianca Menderink ([email protected] of via tel. 06-20368668).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen