CDA op bezoek in Harbrinkhoek/Mariaparochie

De kieslijst is compleet, het verkiezingsprogramma is nagenoeg klaar. De huidige fractie én nieuwe CDA-kandidaten bezoeken daarom in de komende weken alle kernen van de gemeente Tubbergen, met vanmorgen als eerste Harbrinkhoek/Mariaparochie.

De ochtend ging van start bij fysiotherapie Erik Langeveld. Het ontstaan van de praktijk werd met passie verteld. Marleen Meijer-Dijkstra nam de CDA’ers mee in het vitaal oud worden. De vergrijzing neemt toe en juist dan is het belangrijk te blijven bewegen.

De gesprekken in het kader van Mijn Dorp 2030 over hoe het dubbeldorp eruit moet komen te zien, zijn in volle gang. Aandachtig is er geluisterd naar de knelpunten op de Almeloseweg. Er wordt volgens bewoners door automobilisten hard gereden en voor zowel de voetganger als de fietser zijn er punten die gevaarlijk en onduidelijk zijn. Het CDA is van mening dat verkeersveiligheid in de kern van groot belang en is blij dat de werkgroep bezig is met het maken van voorstellen die bijdragen aan de verkeersveiligheid. “Het ondernemersklimaat in het dubbeldorp is positief, waarbij werd opgemerkt dat uitbreiding van het industrieterrein de Krön aandacht behoeft. De ondernemers hebben lef en doorzettingsvermogen om de kleine kern leefbaar te houden; daar hoort ontwikkeling en uitbreiding bij”, aldus raadslid Karin Reinerink-Hutten, zelf woonachtig in Mariaparochie.

De nieuwe Dagwinkel John Brughuis is afgelopen week geopend. Een winkel met een dorpskarakter, waar de klant koning is. “Een winkel voor het dorp, maar ook van het dorp”, aldus de ondernemer. “Deze buurtsupermarkt zorgt voor sociale aspecten; ontmoeten, vertellen en beleven. Een supermarkt in ons dorp die we moeten koesteren”, vertelde Reinerink-Hutten.

Tot slot is er door de CDA-fractie een bezoek gebracht aan bed and breakfast Sagenland, waar Goos en Roelie met veel passie gasten uit binnen- en buitenland ontvangen. Laagdrempeligheid en de Twentse gastvrijheid zorgen ervoor dat de gasten de weg naar
Sagenland weten te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen