Geen bij-, maar hoofdrol voor bijen

Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeente Tubbergen neemt het dreigende uitsterven van bijen serieus en komt met maatregelen om dit te voorkomen.

“Wij doen als plattelandsgemeente graag iets extra’s voor de natuur en willen natuurlijk onze bijdrage leveren. Daarom heb ik de Bijenagenda ondertekend”, aldus wethouder Erik Volmerink op de Overijsselse Bijendag in Nijverdal. “In deze agenda staan speerpunten genoemd waarvoor actie nodig is om de bijen te helpen.”

Naast de ondertekening van de Bijenagenda neemt het college in overleg met de gemeenteraad extra maatregelen om de omgeving aantrekkelijker te maken voor bijen. “In de begroting van 2018 wordt eenmalig een bedrag van €9.000 beschikbaar gesteld voor de aanplant van dertig bomen die voedsel voor bijen leveren (drachtbomen) en voor het inzaaien van bijna 6000 m2 grond met een bijvriendelijk bloemenmengsel. Bovendien wordt er structureel €3.000 opgenomen voor het onderhoud en bijzaaien van de bloemenstroken en bermen”, vertelt wethouder Volmerink. Er ligt een plan klaar met een inventarisatie van geschikte locaties.

De gemeente Tubbergen had al aandacht voor het milieu door geen chemische middelen in te zetten bij onkruidbestrijding, maar dit weg te branden. In het nieuwe jaar zal de gemeente tips geven aan inwoners die hun tuin bijvriendelijk willen maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen