CDA bezoekt Zikke en Poppink Mechanisatie

Onlangs stond Reutum in het centrum van de belangstelling bij CDA Tubbergen.

Allereerst werd Zikke bezocht, waarna een werkbezoek aan Poppink Mechanisatie volgde.

Zikke

De leden van het CDA kregen bij Zikke een toelichting kregen van de medewerkers Merel Arts en Bianca Weernink. Zikke staat voor een zichtbare toekomst, waar ambitie en talent van een kind centraal staat. Men wil een kind tijdens hun schoolperiode meer meegeven dan alleen een rapport en een Cito-score.

De focus van Zikke ligt in eerste instantie op het basisonderwijs. Ze willen kinderen in een vroeg stadium kennis laten maken met de samenleving. Dit gebeurd binnen 6 focusgebieden waarvoor activiteiten worden georganiseerd: Taal en Communicatie, Kunst en Cultuur, Natuur en Wetenschap, Sport en Beweging, Ambachten, Techniek en ICT.

Doordat de middelen in het basisonderwijs beperkt zijn en men toch de kinderen graag een kijkje wil laten nemen in de toekomst, doen ze een beroep op de samenleving.

Ouders, onderwijs, ondernemers en de overheid (ook wel de 4 O’s genoemd) kunnen een bijdrage leveren om kinderen te laten ervaren waar hun talenten en interesses liggen. Zikke heeft hiervoor lesmateriaal ontwikkeld.

Tevens is er een Zikke-app waarin een portfolio gemaakt kan worden en zodoende de route en ontwikkeling van een kind visueel gemaakt wordt. Door over een langere periode het portfolio samen met leraren, leerlingen en ouders in te vullen kan er een goed beeld ontstaan van de ambitie, ervaring en talenten van een kind. Dit kan kinderen helpen bij hun keuze voor een studie en beroep.

Poppink Mechanisatie

Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan Poppink Mechanisatie, een echt familiebedrijf waar sinds begin dit jaar de jonge generatie het roer heeft overgenomen. Gert-Jan en Menno namen de CDA-ers mee in de verschillende onderdelen waar hun bedrijf uit bestaat, namelijk een aannemingsbedrijf, loon- en grondverzet, dumperbouw en landbouwmechanisatie. Deze bevinden zich op 4 locaties.

Poppink is een bedrijf dat met 200 werknemers een belangrijke werkgever is voor Reutum, maar ook een bedrijf dat maatschappelijk erg betrokken is. Er is geen enkele vereniging die tevergeefs een beroep op hen doet.

Bij aanvang van het werkbezoek werd eerst teruggeblikt op het 40-jarig jubileum in januari dit jaar. Hierbij was op indrukwekkende wijze de hoeveelheid materiaal te zien die Poppink bezit om alle onderdelen binnen het bedrijf goed te laten functioneren.

Daarna werd de focus gelegd op het onderdeel landbouwmechanisatie en dumperbouw, waarbinnen 36 mensen werkzaam zijn. Er wordt veel geïnvesteerd in werknemers en stageplekken. Werknemers krijgen elk jaar cursussen aangeboden en voor jonge stagiaires is er intensieve begeleiding in samenwerking met het onderwijs. Hiervoor heeft men gecertificeerd personeel die deze jonge monteurs begeleiden. Opvallend detail is dat van de 36 werknemers de helft onder de 30 jaar is; Poppink vindt het opleiden van jonge monteurs een ‘must’  om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen