Eerste laadpaal moet gebruik elektrische auto’s verder stimuleren

Wethouder Vleerbos naast laadpaal voor gemeentehuis
Foto: Gemeente Tubbergen

Onlangs is de eerste elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s geplaatst. De openbaar toegankelijke laadpaal staat bij een parkeerplaats op het Raadhuisplein en is klaar voor gebruik.

Met deze laadpaal wil de gemeente Tubbergen het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. De elektrische autorijder kan, net als thuis, ook bij de laadpaal voor het gemeentehuis gebruikmaken van groene stroom. Wethouder Tom Vleerbos is blij met deze totstandkoming. “Elektrisch vervoer is schoner, stiller en zuiniger. De luchtkwaliteit verbetert, de CO2-uitstoot daalt en de geluidsoverlast vermindert. Daarom willen wij als gemeente deze manier van rijden stimuleren. Om de drempel naar de keuze voor een elektrische auto te verlagen, is er een oplaadpunt op de openbare parkeerplaats aangelegd.”

Laadpalen in overige dorpen

In overleg met de dorpsraden van de drie dorpen die na Tubbergen de meeste inwoners hebben, is besloten ook daar een laadpaal te plaatsen. Dit zijn Albergen, Geesteren en Harbrinkhoek-Mariaparochie. De leverancier verwacht dat de palen in die dorpen voldoende gebruikt gaan worden en daarmee rendabel zijn.

Naar verwachting worden deze palen in het voorjaar van 2018 geplaatst.

Hoe gaat het in z’n werk?

De parkeerplaats bij de laadpaal is alleen bedoeld voor elektrische auto’s. De maximale parkeerduur bedraagt 3 uur. Via een laadpas of -app kan gebruikmaken van de laadpaal en heeft diegene toegang tot het landelijke laadnetwerk. De kosten worden automatisch bij de gebruiker in rekening gebracht.

Reacties

article
54763
Onlangs is de eerste elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s geplaatst. De
https://tubbergen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180111/eerste-laadpaal-moet-gebruik-elektrische-autos-stimuleren/
2018-01-11T16:02:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/01/11160120/Wethouder-Vleerbos-naast-laadpaal-voor-gemeentehuis.jpg
Politiek