Gemeente op zoek naar jonge stembureauleden

Foto: Redactie

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en jong geleerd is oud gedaan; dat geldt ook voor de politiek. Omdat de gemeente Tubbergen graag jongeren op een laagdrempelige manier wil betrekken bij de lokale politiek, is zij op zoek naar enthousiaste jongvolwassenen (18-30 jaar) die tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen willen helpen op één van de stembureaus.

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij tegelijkertijd een referendum wordt gehouden. Dat betekent meer drukte op de stembureaus en extra werk bij het tellen van de stemmers. “We hebben daarom nieuwe stembureauleden nodig”, zegt burgemeester Wilmien Haverkamp. “Omdat wij graag jongeren willen betrekken bij de politiek, zijn wij voor deze taak specifiek op zoek naar mensen tussen de 18 en 30 jaar. Het helpen met de verkiezingen is voor jongvolwassenen een mooie kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de lokale politiek.”

Taken

Elk van de 13 stembureaus in de gemeente Tubbergen wordt bemand door een team van 6 personen. Er moeten altijd 3 leden van het stembureau aanwezig zijn. De voorzitter van het stembureau maakt de indeling. Na 21.00 uur helpen alle leden mee met het tellen van de stemmen. Er komen ’s avonds 3 extra mensen helpen tellen.

De taken van een stembureaulid zijn administratief, bijvoorbeeld het controleren van de stempas, het uitreiken van het stembiljet aan de kiezers en het tellen van de stemmen. Stembureauleden en tellers krijgen een vergoeding voor het verrichte werk.

Gezocht

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar, ben je op 21 maart de ochtend of middag en avond beschikbaar en wil je iets betekenen voor jouw gemeente? Kom dan helpen op een stembureau. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met het Team Verkiezingen van de gemeente Tubbergen, via [email protected] of telefonisch via 0546-628000. Opgeven kan tot 24 januari.

Reacties

article
54725
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en jong geleerd is oud gedaan; dat geldt
https://tubbergen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180111/gemeente-op-zoek-naar-jonge-stembureauleden/
2018-01-11T09:17:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/03/30224136/Stembureau.jpg
Politiek