Fietsen langs de Van Koersveldweg in Albergen kan nu een stuk veiliger

Foto: Gemeente Tubbergen

Aannemer/wegenbouwer Lansink legde vlak voor de jaarwisseling een laatste hand aan het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Van Koersveldweg in Albergen.

“Fietsers kunnen nu veiliger langs de Van Koersveldweg fietsen. Hiermee gaat een grote wens van de dorpsraad in vervulling”, vertelt wethouder Erik Volmerink.

De weersomstandigheden zaten in de laatste weken van het project niet echt mee, maar toch is het gelukt om het fietspad eind 2017 open te stellen. De aannemer zal de komende tijd alleen nog enkele kleine afwerkpunten wegwerken.

De gemeenteraad heeft in 2016 geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van een fietspad, om de combinatie van vrachtverkeer en fietsers op de Van Koersveldweg veiliger te maken. Daarna zijn er verschillende uitvoeringsvarianten onderzocht. In het voortraject heeft er intensief overleg met de dorpsraad plaatsgevonden.

“In samenspraak met de dorpsraad hebben we ervoor gekozen het fietspad aan de kant van de bebouwde kom aan te leggen, hoewel daar eigenlijk te weinig ruimte voor een vrijliggend fietspad was. De aanliggende bedrijven waren bereid om mee te werken, waardoor er voldoende ruimte ontstond om het fietspad aan die kant aan te leggen”, aldus de wethouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen